تربیتی
#نشست_پژوهشی : «ضرورت گفتگوی بین الادیانی»
موضوع تخصصی: الگوی گفتگو با ادیان با ارائه حجت الاسلام دکتر مجید خاموشی
🔰 خلاصه ای از بیانات استاد:
قرآن کریم در ایه 64 سوره آل عمران اهل کتاب را دعوت می کند تا با مسلمانان بر سر موضوع مشترک و مورد قبول همه یعنی توحید جمع شوند. این آیه اولا دعوت نامه ای است برای اهل کتاب (تعالوا) و ثانیاً موضوع گفتگو را یک موضوع مشترک و مورد قبول همه تعیین کرده است.
قرآن این دعوت و گفتگو برای رسیدن به حقیقت را از اهل کتاب فراتر مطرح کرده و حتی نسبت به مشرکان نیز می فرماید: «وَ إِنْ أَحَدٌ مِنَ الْمُشْرِكينَ اسْتَجارَكَ فَأَجِرْهُ حَتَّى يَسْمَعَ كَلامَ اللَّهِ ثُمَّ أَبْلِغْهُ مَأْمَنَهُ ذلِكَ بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لا يَعْلَمُون.» اگر مشرکی خواست به سرزمین اسلامی بیاید تا درباره اسلام تحقیق کند باید به او اجازه داده شود و در این مدت در پناه حکومت اسلامی است بعد از آن اگر مسلمان شد و در سرزمین اسلامی ماند که موردی ندارد اما اگر ایمان نیاورد و خواست برگردد باید حکومت او را به نقطه امن مورد نظرش برساند. همین معنا در روایات ذیل این آیه آمده است که رساندن او به وطن و مأمنش وقتی است که ایمان نیاورده است.
بنابراین این مبانی گفتگو های بین الادیانی است اما ضرورت های زیادی در دنیای معاصر گفتگوی بین الادیانی را ایجاب می کند که مهمترین آنها جلوگیری از اسلام هراسی و نشان دادن چهره واقعی اسلام است. اصولا گفتگو های بین الادیانی می تواند از خشونت های ادیانی در دنیای امروز جلوگیری کند همان طور که می تواند دین گرایی (به طور عام) را در دنیا تقویت کند.