معرفتی
🔸ضرورت توجه به نظریه ارتباطات در فقه رسانه
گزارشی از نشست «عنصر مصلحت و تفقه در ابواب فقه رسانه در شرایط عادی و جنگ رسانهای»🔻
دکتر محمد #محمدینیا: 🔹مراد ما از #فقه_رسانه با درنظرگرفتن قید حکومتی است. در طیف سنتی پنج نگاه به #فقه_حکومتی وجود دارد: فقه احکام حاکم، فقه سیاست، احکام مبتلا به حکومت، تزاحم ملاکات و پیدا کردن اقوی ملاکات، فقه موجود با همان اجتهاد مصطلح منتهی با نگاه اجتماعی به فقه.
🔹فقه حکومتی از دیدگاه امام #خمینی تلازم با برپایی حکومتی دارد که طاغوت مدرن را نفی کند، به بیان دیگر، می توان فقهی را که در پیوند کامل با حکومت اسلامی است فقه حکومتی دانست.
🔹مقصود ما از فقه تخصصی، پرورش فقیه است در تخصصی که از آن منظر به همه فقه نگاه کند. به اعتقاد ما، جریان فقه حکومتی در حوزه و تحقق آن در حکومت حتماً باید از راههای فقه تخصصی به آن باشد.
🔹با توجه به اینکه لازمه زمام داری و حکومت داری رسانه و فضای مجازی، این است که امر آن در دست خود حکومت باشد، در اینجا فقه رسانه معنا پیدا می کند. می توان گفت ضرورت فقه تخصصی رسانه، یک ضرورت بدیهی است.
🔹در جمهوری اسلامی بعد از رحلت امام، ما در رسانه با یک موج فکری قوی ژورنالیسم مواجهیم. افرادی که به این طیف پیوستند، گروهی از اولین طلبههایی بودند که وارد دانشگاه شدند،دانشگاه آنها را مرعوب کرده بود، به نحوی که اصالت حوزوی از آنها سلب شد. این گروه به تدریج وارد رسانه شده و شروع به نوشتن کردند، نظراتی که توجه و درگیری اصلی در آن، جایگاه مصلحت بود.