اعتقادی
کلمات و اسامی بیان شده در خطبه غدیر
۱. حضرت نبی اکرم ۴۰ بار علی(علیه السلام) را با لقب امیرالمومنین خطاب فرمودند.
۲. کلمه ائمه ۱۰ بار صریحا آمده است.
۳. نام امام زمان ۴ بار به عنوان مهدی ذکر شده است.
۴. بیعت عمومى
پس از اتمام خطابه پیامبر (صلى الله علیه و آله)، دو خیمه بر پا شد که در یکى خود آن حضرت و در دیگرى امیرالمؤمنین(علیه السلام)، جلوس فرمودند. مردم دسته دسته وارد خیمه حضرت مى شدند و پس از بیعت و تبریک، در خیمه امیرالمؤمنین (علیه السلام) حضور مى یافتند و با آن حضرت بیعت مى کردند و تبریک مى گفتند.
۵. چگونگی بیعت مردان
مردان حاضر در واقعه غدیر در خیمه حضرت امیر المؤمنین(ع) می آمدند و به عنوان بیعت دست مى دادند و تبریک و تهنیت مى گفتند. جالب این است که مردم با حضرت علی(ع) به عنوان امام و خلیفه بعد از پیامبر(ص) بیعت مى کردند و با لقب《امیر المؤمنین》بر آن حضرت سلام مى کردند، و این مقام والا را تبریک و تهنیت مى گفتند. برنامه بیعت و تهنیت تا سه روز ادامه داشت و حضرت این مدت را در منطقه غدیر اقامت داشتند. در تاریخ آمده که خلیفه دوم بعد از بیعت، این کلمات را بر زبان مى راند: “افتخار برایت باد، گوارایت باد، اى پسر ابى طالب! خوشا به حالت اى اباالحسن، اکنون مولای من و مولای هر مرد و زن مؤمنى شده اى” !!
۶. چگونگی بیعت زنان با امیرالمومنین
آورده و پرده اى بر روى آن زدند. امیر المؤمنین(ع) دست خود را در ظرف آب نهاده و زنان در سوى دیگر پرده با قرار دادن دست خود در ظرف آب، با آن حضرت بیعت می کردند. یادآورى مى شود که حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (علیها السلام) در غدیر حضور داشتند، و کلیه همسران پیامبر(صلی الله علیه و آله) نیز در آن مراسم حاضر بودند.
۷. عمامه سحاب پیامبر
در این مراسم، پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) عمامه خود را که《سحاب》نام داشت، به عنوان تاج افتخار بر سر امیرالمؤمنین(علیه السلام) گذاشتند و انتهاى عمامه را از پشت سر بر دوش آن حضرت قرار دادند.