معرفتی
ادامه بحث غدیر👇
۸. شعر غدیر
در مراسم پر شور غدیر، حسان بن ثابت از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) اجازه خواست تا به مناسبت این واقعه عظیم شعرى درباره امیرالمؤمنین، حضرت علی(علیه السلام) بسراید. حضرت فرمودند: بگو به برکت خداوند. حسان در جاى بلندى قرار گرفت و گفت: “اى بزرگان قریش! سخن مرا به گواهى و امضاى پیامبر (صلی الله علیه و آله) گوش کنید". سپس اشعارى را که همانجا سروده بود خواند که به عنوان یک سند تاریخى از غدیر ثبت شد و به یادگار ماند.
۹. معجزه غدیر
امضاى الهى بر غدیر، معجزه اى بود که پس از اعلام ولایت توسط پیامبر(صلی الله علیه و آله) به وقوع پیوست.
حارث فهرى نزد حضرت آمد و معترضانه پرسید: آیا این ولایت که امروز اعلام کردى از جانب خدا بود؟ پیامبر(صلی الله علیه و آله) فرمود: آرى از جانب خدا بود. در اینجا حارث خطاب به خداوند گفت»: خدایا! اگر آنچه محمد مى گوید حق و از جانب توست سنگى از آسمان بر ما ببار یا عذاب دردناکى بر ما بفرست!! «همین که سخن حارث تمام شد و به راه افتاد، خداوند سنگى از آسمان بر او فرستاد که از مغزش وارد و از پشتش خارج گردید و همانجا او را هلاک کرد. با این معجزه، بار دیگر بر همگان مسلم شد که غدیر از منبع وحى سرچشمه گرفته و فرمان الهى است و منکرین آن مستحق عذاب اند.
۱۰. پایان مراسم غدیر
پیامبر اکرم(ص) می فرمایند: پیام غدیر را به نسل های آینده برسانید.
(از خطبه رسول اکرم(ص) در روز غدیر خم)
پس از سه روز، مراسم غدیر پایان پذیرفت و آن روزها به عنوان《ایام الولایۀ》در ذهن ها نقش بست. گروه ها و قبائل عرب، پس از وداع با پیامبر(صلی الله علیه و آله) و معرفت کامل به جانشین آن حضرت، راهى شهر و دیار خود شدند و پیامبر(صلی الله علیه و آله) عازم مدینه گردیدند.
خبر واقعه غدیر در شهرها منتشر شد و به سرعت شایع گردید و به گوش همگان رسید، و بدینگونه خداوند حجتش را بر مردم تمام کرد.
اما پس از واقعه، عده ای برضد این واقعه توطئه کردند و عده ی دیگر سکوت کردند و عده ای اندک از آن دفاع کردند و از آنجا که فرماندهان نظامی با توطئه چینان بودند و حاکمیت را با کودتا به دست گرفتند، جریان های دیگر ضعیف شدند و غدیر در تاریخ مظلوم ماند.